EKRE esimees ja siseminister Mart Helme rõhutas oma kõnes erakonna suvepäevadel, et rahvuskonservatiivid võtavad osa üleeuroopalisest ja laiemalt üle Lääne rulluvast võitlusest konservatiivsete, rahvuslike, traditsionalistlike ja kristlike jõudude ning liberaalsete, globalistlike, rahvusriikluse ja traditsiooniliste väärtuste vastaste jõudude vahel.

"Me oleme osaline palju suuremas võitluses, kui me seda kodus oskame ette kujutada – me ei ole siin EKRE versus Reformierakond ja sotsid, vaid me oleme üleeuroopaline kilbirivi, mis on ära kurnamas liberaalide röövjõuku, me oleme nad ära nõrgestanud ja aeg on minna vastupealetungile," kõneles Mart Helme.

"Nii nagu me peame tagasi võtma Eestimaa, nii tuleb tagasi võtta ka Euroopa tema rahvuslike ja kristlike väärtuste kogumina. Oleme osa sellest võitlusest ja väikese rahvana teeme, mida suudame."

Peatudes propagandaportaali Delfi kaastöölise Vahur Kooritsa artiklil, milles väideti, et Keskerakond peab juba Reformierakonnaga läbirääkimisi uue koalitsiooni loomiseks, ütles Helme:

"Kui ka juhtub nii, et koalitsioon laguneb ja liberaalid panevad kokku uue, mille eesmärk on ainult üks, Eesti hävitamine, siis ärge kartke, ärge heitke meelt, ärge langege masendusse, ja ma ütlen midagi, mida prohveteeris mulle üks inimene, keda on meie erakonna edukäiku korduvalt õigesti prohveteerinud – ärge kartke, sest kui Jumal midagi lammutab, siis selleks, et midagi uut ehitada. Me ehitame Eesti üles rahvusriigina, meie riigina niikuinii, sest kuri on ennast juba paljastanud."

Loe lähemalt siit.

Fotol: Mart Helme möödunud aastal Saaremaal (V. Vihuri)

© Meie Kirik