Soome konservatiivseid luterlasi ühendava Luther-säätiö dekaani Juhana Pohjola sõnul said nad 23. septembril politseist teate selle kohta, et ühingu suhtes on ilma menetlust alustamata lõpetatud uurimine vaenuõhutamise tunnustel. Uurimist alustati eraisiku kaebuse tõttu ühingu poolt välja antud brošüüri "Ta lõi tema meheks ja naiseks. Homosuhted esitavad väljakutse kristlikule inimesekäsitlusele" asjus.

Brošüüri autoriks on rahvasaadik Päivi Räsänen ja see ilmus juba 2004. aastal. Räsänen on praegu ka ise politsei uurimise all, kuna esitas tänavu suvel toimunud Helsinki Pride’i ajal sotsiaalmeedias küsimuse, kuidas sobivad kiriku õpetus ja Piibel kokku sellega, et häbi ja patt tõstetakse millekski, mille üle uhkust tunda.

Pohjola küsib, kas tõesti ollakse jõudnud olukorda, et Piiblil põhineva kristliku inimesekäsitluse avalikus õpetamises nähakse kuritegu. Tema sõnul jõudis politsei Luther-säätiö poolt välja antud brošüüri puhul siiski järeldusele, et selle avaldamine käib sõnavabaduse alla ega ole kuritegu.

Loe lähemalt siit.

© Meie Kirik