Vatikan eitab, nagu oleks paavst Franciscus öelnud ateistist ajakirjanikule Eugenio Scalfarile, et inimeseks saanud Jeesus polnud Jumal. "Püha Isa ei ole öelnud midagi sellist, mida Scalfari kirjutas," teatas Vatikani pressiülem Paolo Ruffini 10. oktoobril.

Ruffini lisas, et Scalfari poolt tagantjärgi rekonstrueeritud vestluse kajastus ei anna paavsti sõnu täpselt ja usaldusväärselt edasi.

Scalfari kirjutas enda asutatud väljaandes La Repubblica, et "paavst Franciscus peab Naatsareti Jeesust inimeseks, mitte lihaks saanud Jumalaks."

Valdava osa kristlaste jaoks on tegemist skandaalse ja hereetilise väitega, sest kõik vanad kristlikud usutunnistused rõhutavad Jeesuse üheaegset jumalikkust ja inimlikkust.

95-aastane Scalfari on tuntud selle poolest, et ta ei salvesta vestlust intervjueeritavaga ega tee ka kirjalikke märkmeid, vaid paneb räägitu hiljem mälu järgi kirja.

Sellest hoolimata on paavst Franciscus andnud Scalfarile korduvalt võimaluse temaga vestelda.

2018. aastal väitis Scalfari, et paavst eitab põrgu olemasolu. Ka 2013. aastal tekkis Scalfaril probleeme paavsti sõnade korrektse edasiandmisega ning ta tunnistas, et päris kõiki sõnu ei pruukinud paavst nii öelda.

Paljude kristlaste jaoks jääb arusaamatuks, miks annab Vatikan ikka ja jälle ateistist ajakirjanikule võimaluse segadust külvata väidetega, mis tuleb hiljem ümber lükata.

Illustratsioon: Valitseja Kristus, Firenze baptisteeriumi mosaiik (foto: V. Vihuri)

Vt varasemat artiklit seonduval teemal.

© Meie Kirik