Hollandi roomakatoliku piiskop Robert Mutsaerts leiab Vatikanis toimuvat Amazonase sinodit silmas pidades, et kirik tegeleb asjadega, mis ei ole kiriku põhiülesanne. Kommenteerides oma kolleegi piiskop Mario Antonio da Silva sõnu, et sinod annab "võimaluse astuda kontakti elu, metsade, vee, loomade, mineraalide ja eriti kogukondadega, kes on täidetud tarkusega", märgib piiskop Mutsaerts, et isegi protestantlikud reformaatorid Luther ja Calvin oleksid šokeeritud sellisest mõttetusest.

"Kui sul on tõesti igatsus kõnetada Amazonase piirekonna elanikke, räägi neile tõtt – nimelt et see on Jeesus Kristus, kes päästab. See on põhjus, miks sa kuulutad muutmata evangeeliumi," kirjutas piiskop Mutsaerts ühes hollandikeelses katoliiklikus blogis.

"Kutse meeleparandusele ja pattude andeksandmise tõotus, mis sellega seondub, kas see pole kogu Piibli kokkuvõte? Kuid sõna "patt" ei olnud kellelgi huulil, niisamuti andestus ja arm. Jah, nad mainisid seda korra – pattu emakese Maa vastu. Keskkonda peetakse olulisemaks. See sobib hästi uue teoloogia tuumikkontseptsiooniga, millesse kuuluvad ökoloogia, mitmekesisus, sinodaalsus, sildade ehitamine, globaalne soojenemine, uued teerajad, muutus ja muu selletaoline mõttetus."

"See sinod on tõesti kõigi aegade kõige poliitkorrektsem. Võib tunda kergendust, et Greta Thunberg ei ole veel kardinaliks valitud. Kas seal on üldse veel keegi alles jäänud, kes muretseks hingede päästmise pärast? Kas mitte sellepärast ei surnud Kristus ristil?"

Loe lähemalt siit.

© Meie Kirik