Euroopa liberaalsete parteide ühenduse (ALDE) asepresidendi Annelou van Egmondi sõnul kinnitasid Keskerakonna esindajad reedel ALDE volikogus kahel korral, et Keskerakond on valmis referendumi eel tegema kampaaniat abielu võrdsuse (s.t "homoabielu") nimel. "Nad lubasid täna seda kahel korral. Kavatseme seda jälgida, et nad seda tõesti teeksid," vahendab ERRi portaal van Egmondi sõnu.

ALDE on Eesti olukorra pärast tõsiselt mures, kuna Keskerakonna juhitud valitsus, millesse kuulub "paremäärmuslik" EKRE, liigub nende hinnangul vales suunas.

Murekohaks olevat kavatsus korraldada referendum selle üle, kas määratleda põhiseaduses abielu kui mehe ja naise liit.

"Kui see kehtestataks Eesti põhiseaduses, siis meie hinnangul oleks see tõsine tagasilangemine ja murettekitav," ütles Hollandi poliitik van Egmond.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb kinnitas portaalile Delfi, et "see ongi põhiline murekoht ALDE nõukogu jaoks. Nad muretsevad, mis positsiooni erakond selles küsimuses võtab."

Samas on rahvahääletuse korraldamine koos kohalike valimistega koalitsioonilepingusse kirja pandud.

Van Egmondi väitel olevat Korb lubanud koguni kahel korral, et Keskerakond on valmis referendumi eel tegema kampaaniat abielu võrdsuse nimel.

Täna teatas Delfi intervjuus Keskerakonna minister Tanel Kiik, et senikaua, kuni tema minister on, ei lõpetata Eesti LGBT Ühingu rahastamist.

© Meie Kirik