Sotsiaalministeerium kutsub uuel aastal üles heatahtlikkusele kõigi inimeste suhtes, et igaüks saaks tunda end turvaliselt ja osaleda ühiskonnaelus. 6. jaanuarist 16. veebruarini kestev kampaania "Kõik on erinevad, kuid sama palju inimesed" toob tähelepanu keskmesse lood koolikiusamisest, võõrtööjõust, rahvusvähemustest, puudega inimestest ja usulistest veendumustest, võib lugeda ministeeriumi kodulehelt.

Oma näo on kampaaniale andnud ka räppar Gameboy Tetris, laulja ja näitleja Sandra Ashilevi, flöödimängija Maarja Haamer ning dirigent Keio Soomelt. Viimane on ka tuntud kui seksuaalvähemuste filmifestivali Festheart eestvedaja.

"Sotsiaalministeerium on leidnud taas uue võimaluse maksumaksjate raha tuulde loopimiseks, tuues tänavatele suured postrid homoaktivist Keio Soomeltist, justkui oleks tegu mingi eeskujuliku kangelasega," kommenteeris Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid sotsiaalmeedias.

"Miks peab riik sellise asjaga tegelema? Ja miks peab sellise asjaga tegelema valitsus, mille kolmest osapoolest kaks nimetavad end konservatiivseks?" jätkas ta.

"Kui väidetakse, et tegu on vaid sotsiaalministeeriumi vastutusvaldkonnaga, kuhu teised valitsuse liikmed ärgu sekkugu, siis võiksid siseminister ja rahvastikuminister korraldada vastuseks kolm korda suurema eelarvega tänavakampaania pereväärtuste esiletõstmiseks ja sündimata laste eluõiguse kaitsmiseks. Andkem aga minna, Mart Helme ja Riina Solman!"

Sotsiaalministeeriumi juhib keskerakondlasest minister Tanel Kiik.

© Meie Kirik