Õigusteadlane ja endine poliitik Igor Gräzin läbis sel nädalal diakonieksami ning hakkab teenima EELK Saarte praostkonna vikaardiakonina. "Ühesõnaga ma olen nagu praosti käsualune. Ja seda tähendabki see väljend vikaar," ütles Gräzin ERRile.

Saarte praostkonna praost Anti Toplaan soovis ERRi uudises ilmunut täpsustada siiski teadaandega, et kuigi Igor Gräzin on sooritanud EELK Usuteaduse Instituudi juures diakonieksami, ei tähenda see tööle asumist Saarte praostkonnas.

"Mina olen varem Saarte praostina palunud teda eksami sooritamise järgselt määrata praostkonna vikaarvaimulikuks, mis ei tähenda tööle asumist töösuhtena, vaid võimalust teda kasutada EELK diakonina mõne Saarte praostkonna koguduse või muu ülesande juures," selgitas Toplaan.

"Diakonieksami sooritamine ei tähenda veel diakoniks olemist, kuna kirikus toimub see läbi ordinatsiooni ehk ametisse kinnitamise piiskopi või peapiiskopi poolt," lisas Saarte praost.

Gräzin ei välista, et võib tulevikus ka poliitikasse naasta. Oma endises koduparteis Reformierakonnas aga ei näe ta praegu mitte mingisugust jõudu või ideed, mis viiks Eestit edasi.

Tallinna Ülikoolis jätkab Gräzin õppejõutööd poole kohaga.

Igor Gräzin on olnud riigikogu mitme koosseisu liige ning samuti Euroopa parlamendi liige.

Foto autor: Albert Truuväärt, Wikimedia Commons

© Meie Kirik