Soome valitsus kehtestas 16. märtsil riigis eriolukorra. Muuhulgas keelati enam kui 10 inimese koosviibimine ning lisaks rahvamajade, raamatukogude jms sulgemisele anti sellekohane soovitus ka usulistele ühendustele. Missade avalikust pidamisest on juba loobunud katoliku kirik Soomes.

Soome luterlikud piiskopid on andnud korralduse pidada kogudustes sõnajumalateenistusi, mida saab jälgida raadio või interneti vahendusel. Taolisel jumalateenistusel on lubatud kohal viibida vaid vaimulikel ning abilistel.

Piiskopid soovitavad, et iga koguduse peakirik oleks pärast taolist jumalateenistust avatud vaikseks ja eraviisiliseks palveks ning et kohal viibiks vaimulik või koguduse töötegija, kellega saaks vajadusel vestelda.

Ka kiriklikel talitustel tohib osaleda kuni 10 inimest. Matusetalitus soovitatakse pidada haual. Kuna ka seal tohib viibida vaid väike hulk inimesi, soovitatakse kaaluda võimalust pidada peielaud suurema osalejate hulgaga pärast eriolukorra lõppu.

Piiskopid kutsuvad üles palvetama eriti tervishoiutöötajate eest, samuti tegema eestpalvet kõikide riikide ja rahvaste eest, keda koroonaviiruse levik on puudutanud.

Piiskoppide pöördumist saab lugeda siit.

Foto: Otto Jula, Wikimedia Commons

© Meie Kirik