Palju vastukaja leidnud aktsiooni, mille käigus kõrvaldati ühest Rooma kirikust Pachamama ebajumalakujud ja heideti Tiberi jõkke, korraldas Austria noormees Alexander Tschugguel koos oma sõbraga. Sel viisil sooviti näidata, et ilmikkatoliiklased ei lepi sellega, mis katoliku kirikus praegu sünnib.

"Pärast kõiki külastusi ja seda, mida kuulsin, oli mul täiesti selge – see on vastuolus esimese käsuga. See on midagi, mis on vale. See on viljakusjumalanna, maaema, ja esimene käsk (kõlab): Mina olen Issand, sinu Jumal. Sul ei tohi olla muid jumalaid minu kõrval. Sa ei tohi kummardada nikerdatud kujusid. Ja ma nägin videot, kus nad kummardasid seda nikerdatud kuju Vatikani aias," põhjendas noormees videos oma tegu.

Vatikani lähedal asuva Santa Maria in Traspontina kiriku juurde mindi varahommikul ja loeti roospärga, kuni kiriku uks avati. Alexander suutis kiriku kabelist kaasa haarata viis ebajumalakuju. Seejärel siirduti Püha Ingli sillale ja heideti kujud ükshaaval jõkke.

Noormehe sõnul ei tulnud ta varem avalikkuse ette seetõttu, et tähelepanu püsiks ebajumalakujudel. Tema hinnangul oli aktsioon edukas ja juhtis avalikkuse tähelepanu sellele, mis toimub.

Alexander Tschugguel lisas, et ta soovis näidata, et ilmikkatoliiklased ei lepi sellega, mis praegu katoliku kirikus sünnib.

Praegu on noormees tagasi Viinis ning enda sõnul "valmis enamaks action’iks".

Aktsiooni mõistis hukka Rooma paavst Franciscus isiklikult, kes vabandas kõigi ees, keda ebajumalakujude kõrvaldamine võis solvata.

"Esiteks, see juhtus Roomas, ja selle piiskopkonna piiskopina ma vabandan inimeste ees, keda see tegu [iidolite kirikust kõrvaldamine] solvas," ütles paavst.

© Meie Kirik