Soome populaarseima erakonna Põlissoomlased juht Jussi Halla-aho märkis parlamendis peetud kõnes, et kui vihakõneseaduse loojad ise selle ohvriks langevad, on nad imestunud, sest seadus pidi puudutama ainult põlissoomlasi. Halla-aho meenutas, et praegu vaenuõhutamise tõttu uurimise alla sattunud kristlasest poliitik Päivi Räsänen oli ka ise üks neid, kes 2015. aastal põlissoomlaste pihta kive loopis.

"Vihakõneseaduste toetajad, kes selle koletise on loonud ja teda toidavad, arvavad, et nad ise on selle eest kaitstud," ütles Halla-aho. "Kui nad ise selle ohvriks saavad, imestatakse, et see pidi puudutama ju ainult põlissoomlasi. Viimasel ajal on palju räägitud saadik Räsäneni vastu alustatud uurimisest seoses Piibli tsiteerimisega. Saadik Räsänen on tänuväärselt toonud esile taolise uurimise absurdsuse ning ma ei peatu sellel pikemalt."

"Tuletan aga siiski meelde, et 2015. aastalt oli Räsänen innukalt heitmas kive põlissoomlase Immoneni pihta, kelle multikultuursusevastasest kirjutisest tekkis suur kära. Toona ütles Räsänen: "Vihakõne on ohtlik, sest see viib kahetsusväärselt paljudel puhkudel vihategudeni.""

"Me kaitseme teid, saadik Räsänen, teadlikuna sellest, et teie ei kaitsnud meid ega kaitseks ka nüüd. Loodan, et mõtlete selle üle järele," jätkas Jussi Halla-aho.

"Vihaõhutamisparagrahv oma praegusel kujul ei kaitse inimrühmi ohtliku vihaõhutamise ega ka muu kahju eest. Sellega püütakse kaitsta inimesi solvumise ja paha tuju eest. Paha tuju eest kaitsmine kriminaalkoodeksiga on ohtlik, sest see võtab inimestelt võime oma paha tujuga ise toime tulla."

© Meie Kirik