Brexiti käilakuju Nigel Farage ütles väljaandele Breitbart, et Ühendkuningriigis on tekkinud tõsine oht sõnavabadusele ning kõikjal valitseb hirm – keegi ei julge enam välja öelda, mida mõtleb. Tema hinnangul on toimuvat pikalt plaanitud ning George Floydi surm andis lihtsalt võimaluse tegutseda.

«Näib, et tõeline oht, millega praegu silmitsi seisame, on oht sõnavabadusele. Minu teada pole kunagi varem olnud sellist aega, mil Ühendkuningriigis – mis on kuulus oma väga eripalgeliste meediakommentaaride ja vaadete poolest –, ma pole kunagi varem näinud, et nii paljud inimesed kardavad kirjutada ja öelda ja rääkida ja eetris väljendada, mida nad mõtlevad. See on tõesti väga häiriv,» rääkis Farage.

Poliitiku sõnul on klaar ja üldiselt aktsepteeritud, et mustanahaliste elud on tähtsad, ent liikumine Black Lives Matter on anarhistlik ja marksistlik, tahab laiali saata politseid ning teeb kõik võimaliku, et sõna otseses mõttes hävitada ja kustutada pika ja keerulise ajalooga seotud sümboleid.

«Oleme jõudnud nii kaugele, et kui kritiseerite Black Lives Matter’it, saate süüdistuse, et te ei toeta võrdsust ja arvate, et rassilõhe peaks olema tohutu. Ja siin me nüüd olemegi. Ma pole lihtsalt inimene, kes on valmis sellega kaasa minema, ja ma ei toeta pööbli võimutsemist,» ütles Farage.

«Hirm on see, mis kõikjal valitseb,» nentis Farage ja lisas:

«See ei lahvatanud üksnes George Floydi tõttu. Seda on pikka aega kavandatud ja nad lihtsalt ootasid võimalust. Kui jääme sellises ulatuses sõnavabadusest ilma, siis muutub maailm üsna ohtlikuks ja ebameeldivaks kohaks.»

Näib, et kuningriigis võimust võttev hüsteeria on puudutanud ka Farage’i ennast – ta jäi nimelt ilma oma iganädalasest jutusaatest ühes raadiojaamas.