Pühapäeval toimus Vabaduse väljakul meeleavaldus, mille korraldasid ühendused nagu Noored Sotsiaaldemokraadid, Vikerroos, Festheart Filmifestival, Vikerruum ja Eesti LGBT Ühing. Meeleavaldusel halvustati traditsioonilist arusaama perekonnast ja nõuti nn sooneutraalset abielu.

Ühel plakatil oli sõna «perekond» ees maha tõmmatud sõna «traditsiooniline». Teiselt plakatilt võis lugeda: «Kõigel on õigus abieluda omavahel».

«Me ei tohi lasta valitsuserakondadel taga kiusata vähemusi ja tirida ühiskonda tagurlusse. Seetõttu tuleme taas tänavale, et öelda «Meie toetame sooneutraalset abielu»,» ütles noorsotside asepresident Karl Aaron Adson.

Noorsotsid tulid nimelt hiljuti välja nõudmisega muuta abielu «sooneutraalseks».

«Tegelikkuses küsimusele, kas abielu mõiste tuleb seaduses ümber sõnastada, vastavad noored sotsiaaldemokraadid kindlalt «jah». Põhjuseks on see, et kehtiv perekonnaseadus on täpselt sama ajale jalgu jäänud ja kohatu kui populistide ettepanek, mille nad kavatsevad panna rahvahääletusele,» seisab noorsotside avalduses 24. septembrist.

«Meie pakkumine on järgmine: abielu kui perekonna alusväärtus tuleb määratleda põhiseaduses ja perekonnaseaduses kahe inimese vahelise sooneutraalse liiduna. Noorsotsid usuvad, et iga perekond loeb ja igaühel peab olema õigus isiklikku õnne püüda, mida ei tohi piirata diskrimineerivate seadustega. Kaks täiskasvanud inimest on vabad üles ehitama endale sobivaid suhteid ja soovi korral sõlmima abielu, mida riik peab ilmtingimata tunnustama.»