Siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) sõnul võivad vähemuste õigusi ja vabadusi süsteemselt pisendavad usujuhid anda sellega põhjust homode-vastastele rünnakutele. Nimelt ründas üks Venemaa kodanik ühes Tallinna homobaaris noaga Soome geist ekspastorit ja teda kaitsta püüdnud inimesi.

«Kuid see šokeeriv rünnak on meeldetuletuseks: sõnadel on tagajärjed. Kui arvamusliidrid – olgu selleks siis poliitikud või usujuhid – süsteemselt pisendavad oma avalikes sõnavõttudes mõne vähemuse õigusi ja vabadusi, siis varem või hiljem võib sellisest mõtlematust või vastupidi vägagi läbimõeldud vastandavast kõnepruugist saada mõne radikaliseerunud fanaatiku käe läbi kuritegu,» märkis Läänemets.

Rünnakus sai viga kolm inimest, 25-aastane Vene kodanikust ründaja peeti kinni. Viimane karjus, et tegutseb Jumala käsul ja maksab homoseksuaalidele kätte.

Intsident toimus Geikristlaste Kogu üritusel.

EELK peapiiskop Urmas Viilma mõistis rünnaku hukka, kirjutades oma Facebooki lehel:

«Mul puudub täpsem info toimunust, kuid lugedes allolevat uudist, väljendan oma sügavat kurbust, et selline rünnak Soome külalise ja tema Eesti mõttekaaslaste vastu aset leidis. Erinevad inimesed võivad uskuda erinevalt, võivad ka Piiblit lugeda erinevalt, kuid mitte miski ei õigusta füüsilist vägivalda ligimese vastu, isegi kui saadakse asjadest usuliselt või maailmavaateliselt väga erinevalt aru.

Mõistan hukka kõik seesugused vägivallaaktid ja homofoobia ega näe mingit õigustust ligimestevahelisele vihale või vihkamisele, sealhulgas erinevate usuliste veendumustega ja seksuaalse orientatsiooniga inimeste vahel.

Palun Jumalalt kõigile rünnakus viga saanutele kiiret paranemist!»