Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) kinnitas eile riigikogu liikme Varro Vooglaiu küsimuse peale, et kõik koolid Eestis, sealhulgas kristlikud erakoolid, peavad lähtuma riiklikust õppekavast ning pärast samasooliste abielu seadustamist hakkama lastele õpetama, et ka samast soost inimesed saavad omavahel abielluda ning et see on normaalne.

«Me ei saa lastele valetada. Me ei saa lastele valetada seda, et samasoolised paarid ei ole tegelikult ühiskonnas olemas, või kui nad on, siis peidame nad kuskile ära, et see ei ole õige kooselu vorm, et ei ole õige, kui teil on ema, kaks ema või kaks isa või teie perekond koosneb sellistest inimestest. Me ei saa lastele valetada. See tähendab seda, et lastele tuleb rääkida seda, mis ühiskonnas on normaalne, mis on kokku lepitud ja mis on õiguslikult riigi tasandil ka reguleeritud,» ütles Kristina Kallas.

«Nii et loomulikult õppekava lastele tutvustab meie ühiskonda ja ühiskonnas kokku lepitud norme. See on ka see, mis õppekavas on. Kõik koolid, erakoolid Eestis peavad lähtuma riiklikust õppekavast ja sellest, mis on riiklikus õppekavas kirjas,» rõhutas Kallas kokkuvõtvalt.

Loe lähemalt portaalist Objektiiv.