SAPTK juhataja ja riigikogu liige Varro Vooglaid (EKRE fraktsioon) ütles, et peab otsust abielu ümber määratleda õigustühiseks, ning lubas, et konservatiivid pööravad selle esimesel võimalusel tagasi, sest homoseksuaalsetel suhetel pole perekonna ja abieluga vähimatki pistmist.

«Lõpetuseks olgu öeldud, et meie, konservatiivid, ei kavatse abielu ja perekonna tähenduse väärastamisega mitte kunagi leppida. Vastupidi, me näitame selle suhtes üles täielikku leppimatust, kui vaja, siis ka kodanikuallumatuse teel,» ütles Varro Vooglaid 20. juunil parlamendis peetud kõnes ja jätkas:

«Esiteks, me ei tunnista abieluna ühtegi ühendust, mis lahkneb abielu loomuseaduslikust tähendusest mehe ja naise liiduna.

Teiseks, me seisame otsustavalt vastu loomuvastase abielukäsitluse õpetamisele lasteaedades ja koolides ega luba oma lastel osaleda kooliprogrammides ja tundides, milles õpetatakse riigi poolt moonutatud arusaama abielust.

Kolmandaks, me käsitleme Eesti Vabariigi Riigikogu otsust abielu ümber määratleda õigustühise ja rahvast sügavalt lõhestava riigivõimu kuritarvitamisena, millele astume vastu kõikide seaduslike vahenditega ning mille pöörame esimesel võimalusel tagasi.

Kuulake nüüd hoolega, et asi oleks ühemõtteliselt selge! Me pöörame teiepoolse riigivõimu kuritarvitamise esimesel võimalusel tagasi. Seejuures ei kavatse me kõige vähemalgi määral võtta kuulda jutte sellest, et nii ei saa teha. Saab küll! Saite teie abielu ja perekonna tähenduse pea peale pöörata, saame meie need ka uuesti jalgadele tõsta. Ja uskuge mind, mitte ainult saame seda teha, vaid ka teeme, külmalt, sest see on meie kohus, kuna homoseksuaalsetel suhetel pole perekonna ja abieluga vähimatki pistmist.»