Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits kirjutab oma blogis, et kooseluseaduse läbisurumise ajal 2014. aastal keelati tal kahel korral sel teemal sõna võtta. Pulleritsu sõnul on tegemist vasakliberalismi laiutamisega, kuid tänu muutunud oludele on sõnavabadust taas rohkem.

"Ma olen seda diktatuuri juba näinud – vasakule kaldu diktatuuri nimelt. Lõppeva kümnendi esimesest poolest alates. Mulle öeldi kahel korral otse, et mina kooseluseaduse teemal sõna võtta ei tohi (vt juhtumi kirjeldus allpool). Ma sain korduvalt tunda survet ja hukkamõistu, kui kirjutasin ausalt immigratsioonist, sh nt Vaos toimuvast. Minu jaoks asi enam hullemaks minna ei saanud," kirjutab Pullerits.

“Ma ei saanud mullu, 2019. aasta kevadel absoluutselt aru sellest kiunumisest, mis läks lahti, et sõna ei olevat Eestis vaba. Täiesti vastupidi! Tänu vasakliberaalse diktaadi lagunemisele Eestis muutus sõna järjest enam vabamaks,” lisab Pullerits.

2014. aastal ei piiratud üksnes konservatiivsete seisukohtade väljendamist peavoolumeedia väljaannetes, vaid meedia teatel tegi suhtekorraldusfirma KPMS kooseluseadusele lausa "positiivset kommunikatsiooni", mille tellijaks oli homoseksuaalist ärimees Peeter Rebane.