Inimõiguste keskuse juhataja Kari Käsperi sõnul ei saa "rünnakuid LGBT gruppide vastu" vaadata eraldi laiemast mõjutustegevusest, mille eesmärk on murendada demokraatlikke väärtusi. Samuti leiab Käsper, et LGBT ühingu rahastamise vastased ei ole mures riigi rahakoti pärast, vaid et siin näitab end kole ja madal vaen ja sallimatus, homo- ja transfoobia.

"Niipalju kui mina LGBT Ühingu tegemistest tean, on just perede toetamine nende üks põhitegevusi. Nad aitavad Eesti samasoolisi paare ja neis kasvavaid lapsi; samuti kogukonda kuuluvaid noori, kelle pere on neid hüljanud; nad toetavad vanemaid, et nad oskaksid oma lastele toeks olla; nad seisavad selle eest, et kooseluperedel oleks Eestis sama hea kui teistel peredel. Seal ei sepitseta, kuidas rünnata kristlasi või kiusata konservatiivseid ministreid. Seal ei tehta ideoloogilist propagandat ühe või teise maailmavaate toeks," kirjutab Käsper Õhtulehes.

Käsper rõhutab, et Eesti on sekulaarne riik ja iga valitsus, nii liberaalne kui konservatiivne, ei tohi unustada ega välistada LGBT kogukonda.

Eesti LGBT Ühingu rahastamine on tõusnud taas päevakorda, kuna Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks viib läbi allkirjade kogumise kampaaniat nõudmaks valitsuselt, et maksumaksja raha ei suunataks homoideoloogiat levitavale ühingule. SAPTK kui kristlik-konservatiivne ühing tegutseb ise üksnes toetajate annetustest.

Üleskutsega homoorganisatsioonide rahastamine lõpetada ühines ka portaal Meie Kirik 13. oktoobri juhtkirjas.