USA mõjukaim evangelikaalne väljaanne Christianity Today nõuab juhtkirjas president Donald Trumpi tagandamist. Peatoimetaja Mark Galli arvates ei ole võimu kuritarvitanud Trumpi kahtlane minevik ja moraalitu käitumine kooskõlas kristlike väärtustega. See seisukoht on aga pälvinud kristlaste seas kriitilisi reaktsioone. Väljaande asutaja poeg, tuntud pastor Franklin Graham heidab lehe peatoimetajale ette vasakleeri poliitiliste süüdistuste kordamist.

"Kaitsevall mureneb – mõned evangelikaalsed kristlased pöörduvad Donald Trumpi vastu vahetult enne tema tagandamist esindajatekojas," hõiskas vasakliberaalne CNN pärast Trumpi suhtes kriitilise juhtkirja ilmumist.

Liberaalne meedia rõkkas mujalgi, et USA mõjukaim evangelikaalne väljaanne on Trumpile selja keeranud.

Ülemaailmselt tuntud baptistipastor Billy Grahami (1918–2018) poeg Franklin Graham vastas sotsiaalmeedias, et tema isa, kes oli väljaande Christianity Today rajaja, ei oleks kõnealuse juhtkirjaga nõustunud ning et ta hääletas valimistel Donald Trumpi poolt.

"On arusaamatu, et Christianity Today osaleb koos demokraatidega parteipoliitilises rünnakus Ühendriikide presidendi vastu," imestas Graham.

USA majandus on viimase poole sajandi tugevaim, ISIS ja kalifaat on purustatud, president on läbi rääkinud ameeriklastele soodsa kaubanduslepingu, ja Christianity Today tahab seda unustada, jätkas Graham.

"Kas president Trump on süüdi patus? Muidugi on, nii nagu kõik eelmised presidendid ja igaüks meist, mina kaasa arvatud. Palugem siis presidendi eest, kes meie riigi asju juhib," kirjutas Franklin Graham.

Washington Examiners aga avaldas Jenna Ellise kirjutatud artikli, milles väidetakse, et Trumpi tagandamise küsimuses ei kõnele Christianity Today evangelikaalsete kristlaste enamuse nimel.

Eelmistel presidendivalimistel hääletas umbes 80 protsenti evangelikaalsetest kristlastest Trumpi poolt ning praegugi on presidendi toetus nende seas kõrge.

Fotol: USA president Donald Trump ja asepresident Mike Pence (Wikimedia Commons)