Ameerika jutlustajale Franklin Grahamile on tänaseks "ei" öelnud kõik esinemispaigad, mis algselt broneeriti tema Suurbritannia tuuri tarvis. Öeldavasti on põhjuseks asjaolu, et Graham jutlustab "viha", s.t piibellikku arusaama seksuaalsusest.

Seitsmenda kohana ütles Grahamile ära Kirde-Inglismaal Newcastle’is asuv Utilita Arena. Äraütlemisele eelnes Grahami vastane kampaania, mida vedas tööerakondlasest poliitik Nick Forbes.

"Pastor Graham kuulutab vastuolulisi, eemaletõukavaid vaateid LGBT inimestele, mis on otseses vastuolus nende väärtustega, mida me Newcastle’is kalliks peame," rääkis Forbes.

"Suur hulk üksikisikuid, organisatsioone ja kogukondi, kes toetasid mu üleskutset need esinemised kõrvale heita, näitab, et Newcastle on linn, mis ei aktsepteeri vihakõnet mistahes vormis."

Forbesi sõnul oodatakse Newcastle’is suve, mil linnas toimub Ühendkuningriigi homouhkuse paraad.

"Newcastle on turvaline linn ja koht, kus inimesi aktsepteeritakse ja tervitatakse nendena, kes nad on," lisas Forbes.

Pastor Grahamil oli kavas külastada linnu nagu Glasgow, Newcastle, Sheffield, Milton Keynes, Liverpool, Cardiff, Birmingham ja London. LGBT aktivistid, kelle seas on ka linnavolikogude liikmeid, on aga saavutanud algselt broneeritud paiga tühistamise.

Tagasilöökidele vaatamata ringsõit siiski ära ei jää, korraldajad tegelevad uute esinemispaikade otsimisega.

Fotol: Franklin Graham (Cornstalker, Wikimedia Commons)