Kreeka õigeusukiriku Stagoi ja Meteora metropoliit Theoklitos kuulutas pühapäeval oma piiskopkonnas kirikud avatuks pärast seda, kui Ateena lähedal toimus nn veoautokontsert, kus ei suudetud vältida inimeste kogunemist, eriti Kreeka peaministri Kyriakos Mitsotakise maja ees. Kontserdi initsiaatoriks oli Ateena linnapea Kostas Bakoyannis, kes soovis sellega karantiinireegleid taluvaid inimesi tänada.

"Me kuuletusime riigile, et tagada meie kõigi turvalisus; me järgisime piiranguid, me pitseerisime kirikud kinni ja panime kirikukellad vaikima. Kuid eile nägime me, et need, kes piirangud kehtestasid, ennekõike peaminister, kogunesid koos oma kaaslaste ja teiste inimestega muusikat kuulama," väljendas metropoliit Theoklitos oma sügavat nördimust, lisades, et samal ajal pidi kirik "usklikke sõrmedel kokku lugema".

"Sellepärast me avame alates tänasest kirikud ja igaüks, kes tahab tulla, tulgu," teatas ta.

Kreeka õigeusukiriku esikarjane, Ateena peapiiskop Hieronymos on saatnud valitsusele kirja, milles palub lubada kirikutes taas jumalateenistusi pidada.

Ta loetleb ühtlasi tingimusi, mida kirik võiks täita: kirikusse lubataks vaid teatud hulk inimesi, suurema hulga korral jäävad ülejäänud välja ja kuulavad teenistust valjuhääldist, säilitades distantsi; kiriku töötajad hoiavad massilised kogunemised ära; kirikuhooneid desinfitseeritakse ja tuulutatakse.

Kreeka valitsuse kõneisiku sõnul avatakse kirikuhooned esmalt individuaalseks palvetamiseks ning alles hilisemas faasis ka avalikeks jumalateenistusteks teatavatel tingimustel.