Ungari valitsus annetab 30 000 USA dollari suuruse summa migrantide poolt Lesbose saarel rüüstatud ortodoksi pühakodade taastamiseks, teatas tagakiusatud kristlaste abistamisega tegelev Ungari ametiisik Tristan Azbej sotsiaalmeedias.

«Ei möödu nädalatki, kui ma ei loeks kohalikest uudistest ja portaalidest migrantide vägitegudest,» kirjutab portaalis Objektiiv avaldatud artiklis Samose saarel elav vabakutseline ajakirjanik Aldo Maksimov.

«Need on needsamad «Euroopale vajalikud inimesed», kelle eest Saksamaa tööjõuturul käib justkui võitlus, kelle eest inimõigusorganisatsioonid lamenti löövad ning võimalusel CNNi klippe mahitavad. Seal, me teame, on nutvad kurdi emad nälgivate lastega.

Tegelikkuses on pilt hoopis teine. Käies ka meie saare idaosas, Vathi pagulaslaagri läheduses, on selge, et enamus illegaalidest on noored mehed (ametlikult 74,7 %), kelle esimeseks eelistuseks ei ole Euroopa kultuuriruumi integreeruda ning tubliks inimeseks hakata.

Ei möödu nädalatki, kui… Nüüd olen ma detailides täpne! Iga jumala nädal satun ma lugema juhtumitest Egeuse mere saarte migrandilaagrite lähedal asuvate kirikute – enamasti väikeste kirikute, exoklisiate, parekklisiate kohta, mida on rüüstatud, roojatud, põletatud.»

«P.S. On tähelepanuväärne ja väga ilus lugeda, et riik, kes tõttas Lesbose saarele abi osutama kümnete tuhandete eurodega kirikute taastamisel, oli… Kolm korda võite arvata, aga esimene vastus on õige: Ungari,» võtab Aldo Maksimov oma artikli kokku.