Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe ja siseministri Mart Helme sõnul on veidi rohkem kui aasta ametis olnud valitsuse ajal tõmmatud tänu konservatiividele pidurit abieluinstitutsiooni lammutamisele ja ümberdefineerimisele ning kultuurisõja rindel on nüüd hoopis teine atmosfäär.

"Reformierakonna ja sotside valitsused ajasid globalistlikku ja liberaalset poliitikat, mille eesmärk oli rahvusriikluse samm-sammuline likvideerimine, väärtuste ja väärtuspõhise käitumise muutmine," vahendab portaal Uued Uudised Mart Helme sõnu.

"Praegune valitsus on võtnud kahe konservatiivse osapoole pingutuse tulemusena teistsuguse suuna – peame oluliseks perekonda, kodumaad, rahvust, keelt. Tõsi, me ei ole kogu liberaalse agenda tagasipööramisega suutnud nii kiiresti edasi liikuda kui tahaksime, aga me ilmselgelt liigume. Meie erakond on tõmmanud pidurit abieluinstitutsiooni lammutamisele ja ümberdefineerimisele. Kultuurisõja rindel on hoopis teine atmosfäär," ütles EKRE esimees.

2019. aasta kevadel moodustatud Keskerakonna, EKRE ja Isamaa moodustatud võimuliit on kokku leppinud rahvaküsitluse korraldamises, mille käigus küsitakse, kas põhiseaduses tuleks abielu defineerida mehe ja naise vahelise liiduna.

Kui võimuliit püsib, toimub rahvaküsitlus koos kohalike omavalitsuste valimisega 2021. aastal.

Samas ei leppinud praegune võimuliit kokku kooseluseaduse tühistamises, kuigi veel mõne aasta eest soovisid seda ka paljud Keskerakond ja Isamaa poliitikud.

Loe täispikka intervjuud siit.