Ungari parlament võttis vastu poliitilise deklaratsiooni, milles kutsub riigi valitsust üles end mitte Istanbuli konventsiooniga siduma. Parlament seisab vastu ka nn "sotsiaalselt konstrueeritud" soomõiste juurutamisele, vahendab portaal Objektiiv.

Peamiseks põhjuseks, miks parlament konventsiooni ei toeta, on sellesse sisse kirjutatud soopõhine lähenemine. "Parlament ei soovi muuta meie riikliku õigussüsteemi osaks ei sotsiaalse soo (gender) mõistet ega ka konventsiooni soopõhist lähenemist," seisab deklaratsioonis.

Samuti on parlamendile vastukarva konventsiooni sätted, mis näevad nende hinnangul ette asüülitaotluste rahuldamist soo alusel, mis omakorda takistaks riigil efektiivselt illegaalse immigratsiooniga võitlemist.

"Meil on õigus kaitsta oma riiki, kultuuri, seadusi, traditsioone ning rahvuslikke väärtusi, mida ei peaks takistama ei soopõhine lähenemine, mis erineb enamuse seisukohast, kui ka immigratsioon, mis on piiramatu või jagab privileege sõltuvalt soost," kirjutatakse deklaratsioonis.

Loe edasi siit.