Eelmisel nädalal põletati Ameerika Ühendriikide Mississippi osariigis maha nelipühilaste kirikuhoone. Kogudus püüdis kohtu kaudu kaitsta oma konstitutsioonilist õigust jumalateenistusi pidada ja võis just seetõttu kurja käe läbi kahju kannatada.

Osariigi kuberner Tate Reeves teatas oma tvitterikontol: «Mu süda on murtud ja täis raevu. Mississippis põletati äsja maani maha kirik. Nad olid püüdnud taasalustada oma jumalateenistusi. Parkimisplatsil oli graffiti, milles öeldi: Ma vannun, et nüüd püsite te kodus, silmakirjatsejad.»

Holly Springsi nelipühikogudust First Pentecostal Church 31 aastat teeninud pastori Jerry Waldropi teatel sekkusid politsei ja linnavalitsuse ametnikud ülestõusmispühal peetud jumalateenistusse, andes korralduse koosviibimine lõpetada.

Kogudus oli kogunenud siseruumi, kuna ilmaolud ei võimaldanud jumalateenistust pidada õues. Üksteisega hoiti vähemalt 2-meetrist vahemaad.

Nagu pastor märkis, nägi ta samal päeval kohalikus kaupluses maskideta inimesi oma sisseoste tegemas, kusjuures mitte keegi ei hoidnud turvalist vahemaad teiste inimestega.

Koostöös Thomas More Societyga oli kogudus esitanud linnavalitsuse vastu hagi põhiseadusvastaste piirangute lõpetamiseks.

Mõned päevad pärast kirikuhoone mahapõletamist kohus rahuldas koguduse hagi.

Nüüd on linnavalitsuse keeld jumalateenistusi pidada asendatud sellekohase soovitusega.