USA ülemkohus ei rahuldanud häältega viis nelja vastu Chula Vista (California) nelipühikoguduse kaebust osariigi kuberneri korralduse peale seoses koroonaviiruse levikust tingitud piirangutega. Nimelt kehtestati usuühingutele nõue, et usulisel kogunemisel tohib osaleda kuni 100 inimest, kuid mitte rohkem kui 25 protsenti hoone mahutavusest.

Konservatiivist ülemkohtu liige Brett Kavanaugh, kelle määras 2018. aastal ametisse president Donald Trump, juhtis oma eriarvamuses tähelepanu asjaolule, et toidupoodidele, restoranidele, juuksurisalongidele, kanepikohvikutele ja muudele äridele ei kehti sama ranged nõuded.

«Kirik ja selle liikmed soovivad lihtsalt, et neid koheldaks võrdselt ilmalike äridega,» leidis Kavanaugh, kelle hinnangul on antud juhul tegemist diskrimineerivate piirangutega.

«California [osariik] usaldab oma elanikke ja ettevõtteid, et need peavad kinni asjakohastest teiste isikutega vahe hoidmise ja hügieenireeglitest. Osariik ei või «eeldada halvimat, kui inimesed lähevad kirikusse, ja parimat, kui inimesed lähevad tööle või tegelevad muude lubatud asjadega oma igapäevases elus».»