Kolmapäeval, 10. juunil, toimub Tallinnas Saku Suurhalli juures liikumise Black Lives Matter toetuseks meeleavaldus, mille üks korraldajatest kuulub Reformierakonda. Millesse usub peamiselt USAs tegutsev mustanahaliste õiguste eest võitlev liikumine? Nagu selgub, tuleb vabaduse ja õigluse loosungi tagant kiiresti esile LGBT-lipp ja soov teha lõpp traditsioonilisele peremudelile.

Liikumise kodulehe väitel (rubriigis «What we believe?») austatakse erinevusi ning võideldakse vabaduse ja õigluse eest nii mustanahalistele ning kõigi inimestele.

Liikumine ei varja oma LGBT-sõbralikkust, väljendades seda erinevates seostes.

Veel deklareeritakse, et katkestamaks läänelikku tuumikpere struktuuri toetatakse üksteist kui laiendatud perekonda ja «küla», kus hoolitakse teineteisest kollektiivselt.

Liikumise Eesti-toetusürituse korraldajad rõhutavad, et see pole piiratud Eesti mustanahaliste kogukonnaga, vaid on mõeldud toetusena kõigile, kes on Maarjamaal rassismi kohanud:

«Soovime näidata, et Eestis on palju neid, kes hoolivad ja kelle jaoks ei ole aktsepteeritavad rassismi ilmingud.»

Üks korraldajatest on Reformierakonda kuuluv Gaspar Šabad. Koroonapiirangute tõttu toimub üritus peamiselt «automeeleavaldusena».