Soome anarhistist vaimulik Árpád Kovács sai Oulu luterlikult piiskopilt kirjaliku märkuse seoses talle kuuluva tulirelva avaliku eksponeerimisega ning samuti oma usulisi arusaamu puudutava avaldusega.

Kohaliku anarhistliku rühmituse asutajaliige Kovács võimaldas teisel isikul pastorile kuuluva poolautomaatse vintpüssiga poseerida fotol, mis avaldati rühmituse Facebooki-lehel.

Samuti on pälvinud tähelepanu tema 2017. aastal antud intervjuu, milles ta ütleb, et peab ennast 95-protsendiliselt agnostikuks ning 5-protsendiliselt ateistiks ning rasketel hetkedel on need arvud isegi vastupidised.

Oulu piiskop Jukka Keskitalo pidas Kovácsiga vestluse ning märkis, et kui vaimulik nimetab end ateistiks ning tal on ükskõik, kas Jumal on olemas või mitte, kuulutab ta sellega avalikult kiriku usutunnistusega vastuolus olevat õpetust.

Samuti ei tohi vaimuliku tegevus väljaspool tööülesandeid panna inimesi kartma enda turvalisuse pärast.

Kovács ütles Soome rahvusringhäälingule kommentaariks piiskopi märkuse kohta, et kavatseb jätkata Oulu koguduse rahvusvahelise töö pastorina ning pärast suvepuhkust naaseb töö juurde ühiskonna kõige haavatavamate inimestega.