Ukraina õigeusukiriku Voznesenski ja Pervomaiski peapiiskop Aleksiuse sõnul protestitakse Ameerikas ja Euroopas küll minevikus esinenud orjuse vastu, kuid kahjuks pole näha mitte kedagi protestimas patu orjuse vastu, mis marsib võidukalt mööda planeeti.

«Täna toimuvad Ameerika Ühendriikides ja Euroopas massimeeleavaldused mõistmaks hukka orjust. Mitte tänapäevast, vaid seda, mis oli sadu aastaid tagasi. Lisaks pogrommidele ja mässudele rüvetatakse ja lõhutakse nende ajalooliste isikute mälestusmärke, kes võisid olla otseselt või ka ainult kaudselt seotud orjapidamisega. On koguni uudiseid katoliiklike pühakute kujude purustamise kohta,» tõdes peapiiskop Aleksius.

Ülemhingekarjane meenutas Jeesuse sõnu (Jh 8:34): «Tõesti, tõesti, ma ütlen teile, igaüks, kes teeb pattu, on patu ori» ning selgitas, et Kristus ei väljendanud oma vaateid ajalike, mööduvate nähtuste kohta, vaid juhtis tähelepanu inimese saatusele igavikus.

«Kahjuks ei näe me täna kedagi protestimas selle orjuse, patu orjuse vastu; vastupidi, see marsib võidukalt mööda planeeti. Meie, kristlased, võitleme Jumala abiga patu orjuse vastu, et saada vabaks Jeesuses Kristuses, meie Issandas,» märkis peapiiskop Aleksius.