Soome rahvasaadik Päivi Räsänen kinnitab, et ei öelnud 2018. aastal eetris olnud MTV telesaates «Öine külaline Maria Veitola» talle omistatud lauseid. Räsäneni vastu algatatud kriminaaluurimiste taga seisev peaprokurör Raija Toiviainen aga on andnud politseile korralduse alustada ka selles episoodis uurimist.

Kodaniku poolt esitatud kaebuses omistati Räsänenile sõnad «homoseksuaalsus on psühhoseksuaalse arengu psühhopatoloogiline häire» ja «homoseksuaalsuse puhul on tegemist perversiooniga».

Räsäneni sõnul ei ole ta telesaates mitte midagi sellist öelnud. Esimene tsitaat pärineb mugandatud kujul ühest Räsäneni kirjutisest, teise tsitaadi allikat polegi õnnestunud kindlaks teha. Kõnealune telesaade on MTV kodulehel praegugi järelvaadatav.

Ehkki politsei ei pidanud esmalt uurimise alustamist vajalikuks, andis peaprokurör Toiviainen politseile sellekohase korralduse.

Peaprokurör ei soovinud Räsäneni väiteid Soome ajakirjanduses kommenteerida.

Lisaks nimetatule on Räsäneni vastu alustatud veel kolm kriminaaluurimist nn vihakõne pärast.

Räsänen on oma kristlike tõekspidamiste väljendamise pärast käinud juba mitu korda politseis ülekuulamisel ning meedia teatel seisavad ees juba uued ülekuulamised.