Ameerika Ühendriikides asuva vene-õigeusu kloostri iguumen Tryphon (Parsons) näeb praegu USAs toimuvates sündmustes sarnasust Vene revolutsiooni varaste järkudega. Tema arvates üritavad tänavarahutuste taga seisvad inimesed alustada revolutsiooni.

«Minu arvates üritavad tänavatele tulnute taga olevad inimesed revolutsiooni alustada. Praegu USA-s toimuvas näen palju märke, mis on sarnased nendega, mis leidsid aset Venemaal enne tsaari kukutamist. Paljud esimeste revolutsionääride põlvkonna esindajad, kelle eesmärk oli saavutada Nikolai II troonist loobumine, sattusid hiljem marksistide võimuletulekul Gulagi. Nad kasutasid neid inimesi lihtsalt oma huvides ära. Nüüd näen USA-s sarnast olukorda, mis meenutab väga Venemaal toimunud revolutsiooni algusjärke, ja see teeb mulle väga muret,» vahendab välismaal tegutseva vene kiriku veebileht iguumen Tryphoni arvamust.

«USA  pole kunagi olnud nii lõhenenud kui praegu – välja arvatud kodusõja ajal 1861–1865. Kuid siis oli selge lõhe Põhja ja Lõuna vahel, samas kui praegu ulatuvad erinevused üle osariikide piiride. See on teadvuse ja mõtlemise valdkonnas.»

Protestid ja tänavarahutused USAs said alguse tänavu 26. mail, kui kinnipidamisel suri varasema kuriteoregistriga mustanahaline George Floyd.