Möödunud nädalavahetusel külastas politsei 60 kirikut, mis kuuluvad erinevatele konfessioonidele, ja tuvastas, et neist vaid kaheksateistkümnes olid kõik pandeemia tõkestamiseks kehtestatud nõuded täidetud. Ülejäänutes esines võimude korralduste täitmisel puudusi – põhiline oli maski mittekandmine kirikuliste poolt.

EELK peapiiskop Urmas Viilma paneb vaimulikele südamele nõuda kõigilt siseruumides maski kandmist, nii nagu näevad ette vabariigi valitsuse ja kirikuvalitsuse juhised.

Politseil on kavas ka edaspidi kirikuid kontrollida.

Eesti Päevalehes nõuab Vilja Kiisler kirikute sulgemist:

«Kuigi EELK käitub juba hea mitu aastat nagu poliitiline partei, on riik ja kirik meil endiselt lahus ja riigikirikut ei ole. Viimati näitasid koalitsioonierakonnad katuseraha jagades küll selgesti, kui oluliseks on usk ja kirik Eesti poliitikas kujunenud. Kuid nii palju selget mõistust võiks olla valitsusse ju siiski jäänud, et taibata, kui ohtlik see on – jõulude lähenedes kõik kinni panna ja kirik lahti jätta?»

Terviseameti andmetel registreeriti teisipäeval Kuremäe õigeusu nunnakloostris koroonakolle, hetkeseisuga on nakatunuid 11.

Valitsus palub kirikutel ja usuliste talituste läbiviijatel armulaual ja teiste sakramentide jagamisel järgida viiruse leviku ennetamiseks vajalikke meetmeid.