Endine peaminister ja EELK I järgu teeneteristi laureaat Andrus Ansip, kes 2005. aastal esitas kristlikul konverentsil küsimuse, «kui kindlameelsed suudame olla oma traditsioonilistes pereväärtustes», kahetseb nüüd samasooliste võõristamist ja toetab «abieluvõrdsust».

«Mul on tagantjärele nii piinlik, et ma seda häbenesin,» rääkis Andrus Ansip Eesti Päevalehele oma kunagistest tuttavatest Ameerikas – kahest naisest, kes koos elasid.

«Nüüd on mul mõõt täis. Olen abieluvõrdsuse poolt. Asi pole enam ammugi abielus, vaid selles, kas me talume EKRE jõhkrutsemist või hakkame sellele vastu,» lisas Ansip, kes on oma «ümbersündi» kinnitanud ka digiallkirjaga vastava petitsiooni lehel.

2005. aasta novembris kõneles Andrus Ansip konverentsil «Kristlikud väärtused Eesti poliitikas» muuhulgas järgmist:

«Me peaksime ühiselt ja jõuliselt seisma traditsiooniliste pereväärtuste ning tugeva ja terve perekonna eest. … Meie ees seisab küsimus, kui kindlameelsed suudame olla oma traditsioonilistes pereväärtustes. Kas me peaksime, kui maailmas tekib uusi suundumusi, uusi kooselumudeleid, alati kohe kiirustama looma nendele samasugust õiguslikku kaitset kui on traditsioonilisel abielul ja traditsioonilisel perekonnal?»