Võitlusest koroonaga parlamendi ees aru andnud peaministri Kaja Kallase hinnangul nõrgestas abielureferendumi ümber toimunud madin inimeste immuunsüsteemi.

Väljavõte Riigikogu 22. veebruari istungi stenogrammist:

15:54 Anti Poolamets

Austatud juhataja! Hea peaminister! Te olite hiljuti ülimalt kriitiline abielureferendumi käsitlemise osas koroonapandeemia ajal. Ometi, kui seda teemat käsitleti, olime me üsnagi heas epideemilises olukorras võrreldes tänasega. Ja mida ma kuulen siis uue valitsuse esmastest prioriteetidest viimasel ajal? See on hoopis vihakõne seadus, vaenukõne, vihakõne. Kuidas nüüd sellel ajal, kui me oleme esimese viie hulka rühkinud, on selline sõnavabaduse piiramise eesmärgil üles seatud seadus äkki nii oluliseks muutunud? Alles hiljuti te rõhutasite, et millegi muuga ei tohi suurt tegeleda, ikka ainult pandeemiaga.

15:55 Peaminister Kaja Kallas

Aitäh! Sellist seaduseelnõu ju ei ole. Ma saan aru, et te olete kõvasti vahtu üles kütnud, aga sellist eelnõu ju praegu pole olemas. Kõik räägivad millestki, mida, mida pole olemas. Selles suhtes me ei aruta ju seda praegu siin Riigikogu saalis. Ja mina usun endiselt, et see referendumiteemaline madin tegelikult väsitas inimesi ka sedasi, et nende immuunsussüsteem on nõrgem, kui inimesed on frustreerunud. See selleks. Aga jah, sellist eelnõu ju praegu ei ole. Arutame siis, kui see eelnõu on olemas.