Riigikogu liikme Anti Poolametsa (EKRE) sõnul võib Eestis aasta pärast kehtida tsensuur ning kaduda tõe rääkimise võimalus.

«Nii et Objektiivi päevad võivad olla loetud juba aasta pärast,» ütles Poolamets usutluses portaalile Objektiiv, pidades silmas parlamendi menetluses olevat meediateenuste seadust, mis näeb ette sisuliselt tsensuuri kehtestamise meediaväljaannete üle.

«Ma vaatasin, et teil on kevadkampaania käsil. Ma kutsun ka kõiki üles, et vihakõneaastal tuleb teha kõik endast olenev, et vaba sõna alles hoida, et tsensuuri ära hoida, ja kutsun toetama igasugust vaba sõna hoidmist.»

Poolametsa hinnangul hakatakse vaba sõna mahasurumist ellu viima aktivistide abil, kes hakkavad läbi kammima Objektiivis ja EKRE portaalis Uued Uudised ilmuvaid materjale ja nende peale kaebusi esitama.

Lisaks tsensuuri kehtestamisele on valitsuspartei Reformierakond väljendanud soovi vastu võtta nn vihakõneseadus ehk muuta lihtsamaks inimeste karistamist vaenu õhutamise ehk ebasobivate poliitiliste seisukohtade väljendamise eest.

Saadet «Välgatused» saab vaadata siin.