Tervelt 43 protsenti Eesti elanikest pooldab koroonaviiruse vastu vaktsineerimise muutmist kohustuslikuks. Napp enamus ehk 51 protsenti ei toeta seda, vahendab ERR. Vaktsiinisundi pooldavad eriti vasakliberaalsete erakondade toetajad.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut poolt läbi viidud küsitlusest selgus, et Reformierakonna toetajatest nõustub kohustusliku vaktsineerimisega suisa 71 protsenti ja ei nõustu 26 protsenti.

SDE ja Eesti 200 toetajatest üle poole sooviks vaktsineerimise kohustuslikuks muutmist – SDE puhul 56 protsenti toetab ja 38 ei toeta ning Eesti 200 puhul 54 protsenti toetab ja 40 protsenti ei toeta.

Keskerakonna toetajatest 47 protsenti oleks sellega nõus ja 44 protsenti vastu. Isamaa toetajatest 43 protsenti on poolt ja 48 protsenti vastu.

EKRE toetajatest vaid 12 protsenti nõustub ning 85 protsenti ei nõustu kohustusliku vaktsineerimisega.

Pühapäeval eetris olnud raadiosaates «Räägime asjast» ütles SAPTK juht Varro Vooglaid, et vestles ühe kaitseväe ohvitseriga, kes on puutunud kokku strateegilise kommunikatsiooniga sõjapidamises.

«Ja see inimene ütles mulle seda, et tal on tülgastav vaadata, kuidas meedia ja riigiorganid koordineeritult viivad meie oma rahva peal ellu kõige räigemat psühholoogilist sõjapidamist. See on sihiteadlik hirmu külvamine, ja hirmuga luuakse eeldusi järgmisteks totalitaarseteks sammudeks. Kogu see asi on rakendatud palju suurema ideoloogilise ja poliitilise projekti teenistusse ja seda viiakse ellu räige valetamisega,» märkis Vooglaid.