Paavst Franciscus puudutas pühapäeval, 13. märtsil pärast tavapärast Angeluse palvet Ukrainas toimuvat sõjategevust, öeldes muuhulgas:

«Vennad ja õed, me palvetasime äsja Neitsi Maarja poole. Sel nädalavahetusel on üks tema nime kandev linn, Mariupolis, saanud Ukrainat laastava hävitava sõja tulemusena märterlinnaks. Laste, süütute ja kaitsetute tsiviilelanike barbaarse tapmisel ei ole ühtegi paikapidavat strateegilist põhjendust. Ainus, mida tuleb teha, on lõpetada vastuvõetamatu relvastatud agressioon enne, kui linnast on järel vaid surnuaed. Valutava südamega ühendan ma oma hääle kõigi tavalise inimestega, kes paluvad selle sõja lõppemise pärast. Jumala nimel, kuulake kannatajate nuttu ning lõpetage pommitamine ja rünnakud! […] Jumala nimel ma palun teid, lõpetage need tapatalgud!»

Paavst innustas kõiki kiriklikke ühendusi võtma senisest veelgi rohkem aega palveks rahu pärast ja aitama kaasa põgenike olukorra leevendamisele ning kinnitas: «Jumal on üksnes rahu Jumal, Ta ei ole sõja Jumal, ja need, kes toetavad vägivalda, teotavad Tema nime.»