24. aprillil pandi nurgakivi Pääskülla kerkivale uuele kirikule. Talituse viis läbi Püha Pius X Preestrite Vennaskonna (FSSPX) Ida-Euroopa piirkonna ülem isa Karl Stehlin, kes on Eestis käinud palju kordi.

Vennaskond alustas kirikuhoone ja preestrimaja ehitamist Pääskülla Pärnu mnt 397 kinnistule juba 2015. aastal. Esimeses etapis tehti valmis preestrimaja, kus on ka ajutine kabel, mida kasutatakse kuni kirikuhoone valmimiseni. Kiriku keldrikorrusel hakkavad paiknema ruumid, kus saab korraldada retriite ja katehheese.

«Me ootame oma uut kirikut, mis pühendataksse Neitsi Maarja puhtaimale südamele. Uus kirikuhoone pakub esmalt meie koguduseliikmetele sobilikku paika Jumala teenimiseks. Pühapäeviti on kabelis tihtipeale nii palju rahvast, et isegi eesruum on inimestest tulvil,» ütles Eesti misjoni eestvedaja isa Volker Schultze.

«Uus kirik võimaldab vastu võtta ka inimesi väljastpoolt, kes muidu ehk pelgavad pisikeses, ülerahvastatud ruumis tutvust teha katoliku kiriku ja selle Traditsiooniga.»

Need, kes soovivad toetada kiriku valmimist, saavad teha ülekande Sihtasutuse Fidelitas arvelduskontole EE207700771005315113. Selgituseks on palutud märkida «Kiriku ehituse toetuseks».

FSSPX asutati katoliku kiriku kanoonilise ühendusena 1970. aastal, kuid arvati kirikuosadusest välja 1988. aastal seoses vennaskonnale uute piiskoppide pühitsemisega, milleks paavst Johannes Paulus II polnud luba andnud. Vennaskond järgib traditsioonilist, Teise Vatikani kirikukogu eelset katoliiklikku õpetust ja praktikat.

2009. aastal tühistas paavst Benedictus XVI ekskommunikatsiooni, ent see ei tähendanud FSSPX-i naasmist katoliku kiriku ametlikku struktuuri.

2015. aastal lubas paavst Franciscus katoliiklastel käia pihil ka FSSPX-i preestrite juures. 2017. aastal lubas paavst kohalikel piiskoppidel võimaldada vennaskonna preestritel laulatusi läbi viia, kui muid preestreid ei ole saadaval.