Katoliku kiriku Stockholmi piiskop ja kardinal Lars Anders Arborelius O.C.D. tõdes intervjuus väljaandele Kolleegium oikumeenilisi suhteid silmas pidades, et enamik luterlasi ei otsi täielikku nähtavat ühtsust, vaid lepitatud mitmekesisust kirikute vahel. «Kuidagiviisi on nad sellega rahuldunud, et me saame üksteisega hästi läbi, aga ei ole valmisolekut siit edasi minna,» nentis kardinal, kes ka ise kasvas üles luterlasena.

Rääkides Rootsi katoliku kirikusse konverteerunud protestantidest, ütles kardinal Arborelius:

«Varasemalt oli rohkem Rootsi luterlikust kõrgkirikust liitujaid. Neid on ikka ja igal aastal tuleb katoliku kirikusse üle luteri pastoreid, ka naispastoreid. Nüüdseks on meil seitse abielus katoliku preestrit, kes varasemalt olid luteri vaimulikud, aga on nüüd asunud teenima paavsti dispensatsiooniga. Ka praegu valmistavad end preestriametiks ette kolm endist luteri vaimulikku. Siiski näib mulle, et enamus konvertiite tuleb nelipüha- ja teistest vabakogudustest.»

Veidi hiljem lisas ta: «Mõni endine luteri vaimulik on meil nüüd diakoniks, mõni on ka preestriks. Muidugi jäävad endised luteri naisvaimulikud katoliku kirikus ilmikuteks ja töötavad kaasa nendes valdkondades.»

Intervjueeris Ingmar Kurg, intervjuud saab lugeda siin.