Riigikogu juhatus ei nõustunud Toompea lossi ruumides avalikult eksponeerima vana ja väärikat krutsifiksi, mis pärineb Tallinna katoliku kogudust teeninud preestri Mikelis Krumpānsi toast. Sellekohase palve esitas maikuu keskpaiku riigikogu liige Varro Vooglaid.

Pöördumisele kirjutasid lisaks Vooglaiule alla Ants Frosch (EKRE), Martin Helme (EKRE), Priit Sibul (Isamaa), Helmen Kütt (SDE), Marija Jufereva-Skuratovski (Reformierakond), Aivar Sõerd (Reformierakond), Riina Solman (Isamaa), Helle-Moonika Helme (EKRE), Anastassia Kovalenko-Kõlvart (Keskerakond), Mart Helme (EKRE) ja Henn Põlluaas (EKRE).

Riigikogu juhatus otsustas 28. mail, et seda palvet ei täideta.

«Kuigi kristlik maailm on mänginud olulist rolli nii Eesti ajaloo kui kultuuri kujunemisel, kehtib vastavalt põhiseadusele Eesti Vabariigis usuvabadus. Tulenevalt sellest ei ole ususümboleid Toompea lossi avalikes ruumides seni eksponeeritud ning selle põhimõtte muutmiseks puudub alus ja vajadus ka praegu,» vastas riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200).

Hussari sõnul on igal riigikogu liikmel on oma tuba, kus ta saab kasutada oma usulistele tõekspidamistele vastavat atribuutikat.