Meediaväljaande Eesti Ekspress reporter Anna Teele Orav kirjutab, et Pariisi olümpiamängude avatseremoonia on ajanud konservatiivid üle ilma tulivihaseks.

«Üllatav see ei ole, sest millal varem on konservatiividele kaasaja kunst meeltmööda olnud. Muutuvate aegade ja normidega kaasaskäimine ongi konservatiivsuse vastand,» teab Anna Teele Orav.

Kõne all on stseen, kus ülekaaluline drag-queen ja tema perverssed võltsapostlid etendavad justkui Kristuse püha õhtusöömaaega.

«Konservatiivid üle maailma on hakanud olümpiamänge boikoteerima. Eesti konservatismi ninamehed Varro Vooglaid ja Markus Järvi kritiseerisid tseremooniat teravalt Facebookis. Järvi nimetas seda «satanistlikuks mustaks missaks», mille «tõeline vaenlane on Kristus ja tema kirik». Vooglaid leidis, et ehk on patriarh Kirillil õigus – Lääne ühiskonnad on langenud satanismi mõju alla.»

Anna Teele Orava sõnul ei olnud ka preestrid üle ilma kristluse mõnitamisega rahul ning on teinud järjepanu hukkamõistvaid avaldusi, ehkki olümpiamängud ei ole kuidagi kristlusega seotud.

Mängude korraldajad on siiski otsustanud vabandada avatseremoonial esitatud stseeni pärast, vahendab Postimees.

«Idee oli luua suur paganlik pidu, mis oleks seotud Olümpose jumalatega,» selgitas avamistseremoonia juht Thomas Jolly. «Minu soov ei ole olla alavääristav, kedagi pilgata või šokeerida. Eelkõige tahtsin edastada armastuse ja kaasatuse sõnumit, mitte inimesi leeridesse ajada.»