Vatikani kõrgeima kohtu endise juhi ning samuti Malta ordu kunagise patrooni kardinal Raymond Burke’i sõnul leidis Pariisi olümpiamängude avamisel aset pimeduse ja patu uskumatu manifestatsioon ning kunagisest kristlikust ühiskonnast on saanud saatana teater.

«Möödunud reedel olime tunnistajaks meie maailma pimeduse ja patu uskumatule manifestatsioonile: Püha Euharistia seadmise jäledale mõnitamisele suveolümpiamängude avamisel Pariisis,» ütles kardinal 31. juulil peetud jutluses.

«See, et selline tegu sai toimuda, näitab meile kõige valusamal moel, kuidas kunagisest kristlikust kultuurist on saanud Saatana ja nende inimeste teater, kes teevad koostööd läbinisti kurjade plaanidega, selle plaanidega, kes on «mõrtsukas algusest peale», «valetaja ja vale isa» plaanidega (Jh 8:44).»

«Ka kirikus oleme tunnistajaks segaduse ja eksituse tahtlikule levikule meie usu tõdede suhtes, püha liturgia sekulariseerumisele ning austuse puudumisele armastuse asendamatu aluse vastu õigluse ja reeglite austamisel,» lisas kardinal.