17. augustil Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnas Tartus toimunud uhkuseparaadil võis näha plakatiga «EELK, ordineeri LGBT+ inimesi!» lektor Igor Ahmedovit, kes on EELK usuteaduse instituudi kodulehe andmetel kiriku õppeasutuse erakorraline õppejõud.

2020. aastal selgitas peapiiskop Urmas Viilma intervjuus Vilja Kiislerile, et seksuaalvähemuste ordineerimine on teema, mille suhtes kirik ei ole oma seisukohti muutnud.

«Nagu president või õiguskantsler kaitseb kehtivat põhiseadust, on minu ülesanne kaitsta kehtivat kirikuseadust. Kuni kiriku seaduses praegused normid kehtivad, pole mul alust teist seisukohta väljendada,» rääkis Viilma toona. «Ma ei tea, et minu juurde oleks tulnud samasoolises suhtes elav preestri ordinatsiooni taotlev kandidaat. Aga ma ei saa seda tõepoolest teha [teda ordineerida], sest meie kirik ei ole nii otsustanud.»

LGBT+ inimeste ordineerimise nõudmisega esinenud lektor Igor Ahmedovi tutvustuseks öeldakse usuteaduse instituudi lehel järgmist:

«Igor kirjutab Tartu Ülikoolis doktoritööd Kierkegaardlikust haridusteoloogiast. Uurimishuvid on Søren Kierkegaardi teoloogia ja filosoofia (eriti Jumala kui hariduse mõiste); Rowan Williamsi teoloogia; kõrghariduse teoloogia (nt Mike Higton); haridusfilosoofia ja vabade kunstide haridus (eriti Nigel Tubbsi kaasaegne metafüüsika); LGBT+, kväär- ja feministlikteoloogia (eriti Lisa Isherwood ja Elizabeth Stuart); ja neopatristika (eriti Lossky ja Meyendorff).

Ta on saanud teoloogia, religiooniuuringute ja eetika bakalaureuse ja haridusfilosoofia magistrikraadi Winchesteri ülikoolis Inglismaal, ja täiendanud ennast Aarhusi Ülikoolis Taanis. On Suurbritannia haridusfilosoofia seltsi (Philosophy of Education Society of Great Britain) ja usuteaduse uurimise seltsi (Society for the Study of Theology) liige.»