Radikaalset soo- ja LGBT-ideoloogiat viljelev portaal Feministeerium, mis võitleb erinevate rõhumisvormidega, ootab selles kvartalis oma kontole umbes 13 000 maksumaksja eurot. Veebilehe toimetaja ning MTÜ Oma Tuba juhatuse liige Aet Kuusik kurtis Delfile, et riik on esitanud tellimuse, samas raha pole laekunud, kuid kohustused on endiselt jõus.

«Mingis mõttes meenutas projektitaotluse protsess riigihanget, kus riik tellib teatud teenuseid ja vabaühendused said pakkuda oma arusaama nende elluviimisest. Rahandusministri ülesandeid täitva Raul Siemi korraldus aga katkestas riigipoolse kokkuleppe täitmise, samal ajal kui meie kohustused tegevusi ellu viia on täies jõus,» rääkis Kuusik Delfile.

Kuusiku hinnangul on tegemist poliitilise tagakiusamisega.

«Vähemuste ja võrdõiguslikkuse teemad on olnud EKRE-le ja SAPTKile lihtne viis, kuidas ühiskonnas viha üles kütta juba pikka aega. Makse peatamise katsetus oli lihtsalt üks viis seda teha,» märkis ta.

Feministeeriumi lehel on muuhulgas öeldud:

«Kogu asi algas SATPKu kaebusest, et hasardi seaduses ei ole eraldi võrdõiguslikkuse teemasid toetatava valdkonnana mainitud, erinevalt meditsiini, hoolekande, perede, vanurite ja puuetega inimestega seotud projektidest. Aga teemad ei ole eraldi silotornid. Kõik, kes meie tegemisi on jälginud, teavad, kui oluline meile on intersektsionaalsus. Sooline võrdõiguslikkus on küll läbiv joon, aga me pöörame oma tegemistes palju tähelepanu sellele, kuidas rõhumisvormid koos mõjuvad.»