Väljaanne Postimees on avaldanud portaali Feministeerium kaasautori, sotsiaalvaldkonna projektijuhiks tituleeritud Maari Põimu artikli, milles väljendatakse muret Eestis toimuva konservatiivse usupöörde pärast.

«Nii nagu Eesti ristiusustamise aegu määrisid papid siinsete kollaborantide abiga põliselanikele mett ja meelitusi moka peale, on SAPTKi poliitilised tõekspidamised sulaselge importkaup,» võib tasulisest artiklist lugeda hoiatust Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks tegevuse suhtes.

SAPTK-le heidetakse ette Poola eeskujul juriidiliste nõksudega inimõiguste hääle vaigistamist.

«Olen alati olnud uhke, et meil on ilmalik riik, ent nüüd ei teagi, kuidas meil sellega parasjagu läheb arvestades, et inimõigusi edendavatelt organisatsioonidelt võetakse sendid, samal ajal kui niigi meeletu mammona otsas istuvad ja kinnisvaraarendusega toimetavad usuühendused riigi kaukast koortki lisaks,» heidab autor kivikese ka usuühenduste kapsaaeda, pidades silmas 2 miljoni euro suurust koroonakriisi abi kogudustele.

«Kirikutiiva lobi» toomise eest riigiaparatuuri hoiatas Maari Põim juba 2019. aastal.

SAPTK on kodanike annetustest tegutsev ühing, samas kui Feministeeriumi väljaandjad ja veel mitmed radikaalset homo- ja sooideoloogiat viljelevad nn kodanikuühendused saavad riigilt strateegiliste partneritena igas kvartalis kopsakat toetust.