USA Demokraatliku Partei poolt hääletamise eest hoiatanud preestrit võib oodata karistus, sest tema piiskop on konservatiivse vaimuliku tema videosõnumi «tooni» ja «armastuse puudumise» pärast hukka mõistnud. Samas on preestri toetuseks välja astunud teine piiskop.

«Ei saa olla katoliiklane ja Demokraatliku Partei liige. Selle partei platvorm on absoluutselt kõige selle vastu, mida katoliku kirik õpetab,» ütleb isa James Altman videos. «Kahetse oma toetust sellele parteile või seisa silmitsi põrgutulega.»

Videost oli häiritud isa Altmani ülemus, La Crosse’i piiskop William P. Callahan, kes ähvardas vaimulikku karistusega video «vihase ja hukkamõistva» tooni pärast.

«Ma mõistan seda vastuvaidlematut tõde, millest on tema sõnum motiveeritud… Kahjuks on isa Altmani toon vihane ja hukkamõistev, sellest puudub vähimgi armastus ja teatud moel tekitab see pahandust nii kirikus kui ühiskonnas. Tema üldistus ja hukkamõist tervete inimrühmade aadressil on täiesti ebakohane,» märkis piiskop Callahan oma avalduses.

«Kanoonilised karistused pole üldsegi mägede taga, kui mu vennaliku noomimise katse ei toimi,» hoiatas piiskop.

Preester James Altman ei nõustu etteheitega ebakohase tooni kasutamises.

«Kui rääkida viisist ja toonist, on see iseendast väga kõnekas. Oleme seda viisi ja tooni näinud saja ja enama päeva jooksul kõikjal siin riigis. Oleme näinud, kui kuri viis ja toon see tegelikult on,» arutles isa Altman ja lisas:

«Kui keegi soovib kurta viisi ja tooni üle, siis vahest peaks alustama neist, kelle viis ja toon on päriselt kuratlik ja kuri…»

Isa Altmani toetuseks astus välja Tyleri (Texas) piiskop Joseph Strickland, kes pärast video avaldamist tviitis:

«Tyleri piiskopina avaldan ma toetust isa Altmani sõnumile selles videos. Häbenen, et mul endal võttis see nii kaua aega. Tänan teid, isa Altman, teie VAPRUSE eest. Need, kes armastavad Jeesust & tema kirikut & seda riiki … palun KUULAKU SEDA SÕNUMIT.»

Pärast seda, kui piiskop Callahan oli isa Altmani hukka mõistnud, avaldas Texase piiskop uue postituse preestri toetuseks.

«Ma toetan isa James Altmani videot, sest usun, et mitte ainult katoliiklased, vaid KOGU Jumala rahvas peab esitama endale mõned keerulised küsimused iga kord, kui läheb hääletama ükskõik millistel kohalikel, osariigi või üleriigilistel valimistel,» ütles piiskop Strickland.