Postimehe reporter Ülle Harju kirjutab, et niinimetatud katuserahade ehk toetuste jagamine abordivastastele ja ususektorile kutsub kooliõpilaste hulgas esile enesetappe. Teine Postimehe reporter, Kerttu Kirjanen, hakkas aga vastavast uudisest häirituna sotsiaalmeedias koguni ropendama.

«Seitsmenda klassi õpilased sattusid jällegi suurde ärevusse, kuuldes katuserahauudistest, et nende kodumaa valitsus annab kõige suurema toetussumma abordivastastele. «Põgeneme siit riigist, nii kiiresti kui saame,» oli noorte reaktsioon. Kuidas mõjub vabas riigis sündinutele ja kasvanutele Eesti kiirmarss totalitarismi, sellest annavad aimu esimesed häirekellad, näiteks enesetappude arvu kasv teismeliste seas,» võib Postimehest Ülle Harju artiklist lugeda.

EKRE ettepanekul MTÜ-le Elu Marss tuleva aasta riigieelarvest eraldatud 141 000 eurot, millele lisatakse veel 30 000 eurot, on ajanud paljud n-ö progressiivse ja liberaalse ilmavaatega inimesed raevu. Teine Postimehe töötaja, Kerttu Kirjanen, pruukis sotsiaalmeedias koguni vängemaid väljendeid, kirjutades:

«Täiesti siiralt, sõitke pe***! Ma ei taha elada siin riigis. Samal ajal kui on organisatsioone, kes tõesti vajavad raha, siis me anname sellele FAKING ABORDIVASTASTELE, et nad saaks oma paska KUULUTADA? Peatage maailm, ma tahan ma minna.»

Samal ajal on seksuaalvähemuste ja feministliku ideoloogia edendamisega seotud ühingud saanud aastaid riigieelarvest märkimisväärseid toetusi ning seda ei ole vääranud ka tõsiasi, et Riigikontrolli hinnangul on hasartmängumaksu summadest toimuv rahastamine ebaseaduslik.

«Elu Marsi toetuse ettepanek on EKRE fraktsiooni ettepanek. Väga hea ja ilus asi,» kirjutas EKRE esimees ja rahandusminister Martin Helme sotsiaalmeedias. «Meil on täielik õigus toetada eelarve kaudu tegemisi ja ettevõtmisi, mis on kooskõlas meie maailmavaate, väärtuste ja valijate ootustega. Kui vasakpoolsed ja vikerkaarevärvilised saavad seda teha, miks ei võiks üks konservatiivne erakond seda teha? Vastust muidugi teame. Eks ikka sellepärast, et vasakpoolsed lähtuvad oma kuldreeglist: meile on kõik lubatud, teistele mitte midagi.»