Kaja Kallase valitsus tõi juba rohkem kui nädalapäevad politseiriigi vastu protestivate inimeste hirmutamiseks Tallinna tänavatele märulipolitseinikud ja politseikoerad. Sotsiaalmeedias postitatud videotelt võib näha, kuidas inimesi peetakse kinni ja toimetatakse minema.

«Sellise jõudemonstratsiooni korraldamisega nagu täna Toompeal näitab Kaja Kallase valitsus erakordse selgusega, kuidas ta oma rahvast kardab,» kirjutas sündmuste tulipunktis viibinud riigikogu liige Peeter Ernits (EKRE) sotsiaalmeedias.

«Inimene, kes käsib välja tuua lisaks tavapolitsei suurtele üksustele ka märulipolitsei ja verekoerad, peab tagasi astuma. Kuidas ma saan peale tänast inimestele silma vaadata ja öelda, et me ei ehita politseiriiki.»

Portaali Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri kommenteeris toimuvat järgmiselt:

«Kaja Kallase valitsus tõi Eesti rahva vastu välja politseikoerad, just nagu nõukogude võim 1988. aastal.

Sõnum on üheselt arusaadav: valitsus sülitab kodaniku arvamusele ja käsitleb teda korrakaitseprobleemina.

Minul on siiani silme ees pilt 1988. aasta 2. veebruarist Tartus, kus võim rahva hirmutamiseks miilitsad ja koerad tänavale tõi.»

Reformierakonna ja Keskerakonna valitsus tahab koroonapandeemiat ettekäändeks tuues läbi suruda seadusemuudatused, mis annavad politseile senisest suuremad volitused.

Muuhulgas võiksid politseinikud tungida nakkusohu tõrjumise ettekäändel jõuga kirikutesse.