SAPTK juhi Varro Vooglaiu sõnul on võimatu usaldada riigivõimu, mis kaalub võimalust kasutada rahumeelselt meelt avaldava rahva vastu politseikoeri ja erivahendeid.

«Olles seisnud rahumeelsel ja meeleavaldusel silmitsi politsei eriüksuslaste ja nende poolt kaasa toodud politseikoertega, on minu suhe Eesti Vabariiki põhimõtteliselt muutunud (ametis olevast valitsusest rääkimata). Päris kindlasti ei ole enam tegu usaldussuhtega, sest võimatu on usaldada riigivõimu, mis kaalub võimalust, et rahumeelselt meelt avaldava rahva vastu võib osutuda vajalikuks käiku lasta politseikoerad ja muud erivahendid,» kirjutas Vooglaid sotsiaalmeedias.

«Nüüd olemegi jõudnud nii kaugele, et sellise täiesti skandaalse jõu kuritarvitamise ja jõustruktuuride abil rahva hirmutamise eest, mis on demokraatlikule riigikorraldusele absoluutselt kohatu, ei kavatse ükski poliitik ega ka politseijuht vastutust võtta.»

Varro Vooglaid juhtis tähelepanu endisest politseinikust siseminister Kristian Jaani väitele, et politsei käis meeleavaldusel inimesi abistamas. Vooglaiu hinnangul irvitab mees inimestele näkku.

«Niisiis elame edasi teadmisega, et oma riiki ei saa usaldada. Elame edasi teadmisega, et kui meie poolt meie põhiseaduslike õiguste kasutamine osutub riigivõimule ebameeldivaks, siis ollakse valmis meid vägivallaga hirmutama ja ilmselt ka meie vastu vägivalda rakendama. See on tulemus, mille valitsus ja politsei niisuguse vastuvõetamatu käitumisega reaalselt saavutab. Täpselt nii käibki inimeste usalduse lammutamine oma riigi vastu ja sealt edasi arusaamise kujunemine, süvenemine ja kinnistumine, et see, mida varem peeti oma riigiks, on muutunud sinu ja paljude teiste suhtes vaenulikuks jõuks,» jätkas Vooglaid.

«Ja ärge nüüd tulge rääkima midagi sellest, et täpselt niisugust usalduse õõnestamist oma riigi vastu loodab Kreml. Seda siin ei ole teinud Kreml ega ükski Kremli käsilane – seda olete teinud teie ise, hea peaminister, siseminister ja politsei. TEIE ISE olete seda teinud!»