EKRE esimehe Martin Helme sõnul on tema juhitava erakonna tähtsamate ülesannete seas «nokulaulu leelotajate» ja «saatanlike soovahetuse propageerijate» välja tõrjumine nii haridussüsteemist kui avalikust arutelust. Helme rõhutas, et konservatiivide jaoks ei ole euroopalikud väärtused mitte vikerkaarelipp, vaid rahvuslus, kristlus ja vabadus, ja kui Euroopa Liit oma dekadentlikku ja totalitaristlikku kurssi ei muuda, ei saa selles liidus edasi olla.

«…me loome oma lastele turvalise kasvukeskkonna, kus vanemad ei pea muretsema, et meie lastele lastakse lasteaias ligi väärastunud nokulaulu leelotajaid või koolis ligi saatanlikud soovahetuse propageerijaid. Need võikad lastepilastajad on juba kohal! Nende välja tõrjumine meie haridussüsteemist ja ka avalikust arutelust on meie üks tähtsamaid ülesandeid. Selleks tuleb mobiliseerida just lapsevanemad ja selleks pole paremat aega ega kohta kui kohalikud valimised,» kõneles Martin Helme pühapäeval oma erakonna kongressil.

«Just selles valguses tahan avaldada siirast tunnustust ja reservatsioonideta toetust Ungarile nende sammudes kaitsta lapsi perverssete ideoloogiate ja ilgete ajupesijate eest! Elagu Ungari hõimuvelled!»

«Me oleme ainus erakond Eestis, mis seisab Eesti huvide eest eelkõige. Kelle jaoks euroopalikud väärtused ei ole mitte vikerkaarelipp, vaid rahvuslus, kristlus ja vabadus. Brüssel on kujunenud kõigi nende tegelike euroopalike väärtuste peavaenlaseks,» ütles EKRE esimees oma kõnes ja jätkas:

«Kui Euroopa Liit ei muuda oma dekadentlikku ja totalitaristlikku kurssi, ei lõpeta rahvusriikide hävitamist immigratsiooniga, normaalsuse ning traditsioonilise perekonna hävitamist homoagendaga, majanduslikku heaolu hävitamist kliimahüsteeriaga ning demokraatia hävitamist võimu tsentraliseerimisega, siis ei saa me selles liidus edasi olla.»

Vaata ja loe kogu kõnet siit.