Eesti apartheidivalitsus on asunud politseilise jõuga maha suruma osade ettevõtjate soovimatust täide viia võimude diskrimineerivat poliitikat vaktsineerimata inimeste suhtes. Kolmapäeval levisid sotsiaalmeedias videokaadrid politseinike jõukasutusest kohvikupidaja Elvis Braueri vastu.

Tegemist pole kaugeltki ainsa jõudemonstratsiooniga. Möödunud nädalal tungisid terviseameti ja politsei töötajad Tartu spordiklubisse Corsagym, põhjendades loata sisenemist sõnadega: «Õues on külm».

Kohvikupidaja Elvis Brauer osales käesoleva aasta kevadel protestiaktsioonidel politseiriigi kehtestamise vastu. Meie Kirik vahendas toona uudise, et politsei hoidis teda Vabaduse väljakul ilma aluseta 40 minutit politseiautos. Eesti Vabariigi politseiametnik nimelt leidis, et oma põhiseaduslikku õigust rahumeelselt kasutanud mees «korraldab siin juba mitu päeva järjest paska».

Elvis Brauer võttis samuti sõna 23. oktoobril SAPTK korraldatud suurel meeleavaldusel Vabaduse väljakul.

Braueri postitatud videoklipist võib näha, kuidas politseinikud Riido Küttim ja Janno Tobi üritavad meest minema lohistada.

Politsei kodulehe andmeil on Põhja prefektuuri Ida-Harju politseijaoskonna patrullpolitseinik Janno Tobi inspektori teenistusastmes. Sotsiaalmeedia platvormil Instagram tegutseb inspektor Tobi kui «lihunik14».

Riido Küttim on aga vanemkomissari astmes arestimaja vanempolitseinik, kes kuulub Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo kinnipidamiskeskus konvoeerimisgruppi.

Oma Facebooki konto profiilipildil avaldab Riido Küttim toetust kõikidele tervishoiutöötajatele: «Aitäh, et olete Eestit hoidnud!».